moje-slnko-maad-2021-slovensky-film

MOJE SLNKO MAAD (2021)

O FILME

animovaný, CZ/FR/SK, plánovaná premiéra: 2021

Moje slnko Maad rozpráva príbeh Herry, ktorá sa zamiluje do Afgánca Nazira a rozhodne sa s ním odísť do jeho rodnej zeme. Netuší, aký život ju čaká v Afganistane, ani do akej rodiny vstupuje.

Dedko feminista, adoptovaný mladík, ktorý ohromuje svojim intelektom, a Frišta, ktorá chce uniknúť svojmu mužovi surovcovi. Ako ostatné ženy v rodine aj Herra nosí burku a schováva sa, keď do domu prídu hostia. Po čase získava novú prácu s Američankou Heidi, ktorá len veľmi málo rozumie tomu, ako žijú ženy v Afganistane a ešte menej tomu, že nie každý chce byť zachránený Západom.

Moje slnko Maad je celovečený animovaný debut režisérky Michaely Pavlátovej.

Projekt je realizovaný v koprodukcii so spoločnosťami Negativ (CZ), Česká televize (CZ), Sacrebleu production (FR). Realizáciu filmu podporil český Státní fond kinematografie, CNC, fond Rady Európy Eurimages, Audiovizuálny fond a grantový program Európskej únie Kreatívna Európa MEDIA.

TRAILER

FESTIVALY A OCENENIA

TVORCOVIA

Réžia: Michaela Pavlátová
Scenár: Ivan Arsenjev
Námet: Petra Procházková
Producent: Negativ (CZ) – Petr Oukropec, Kateřina Černá
Koproducenti: Česká televize (CZ), Sacrebleu production (FR) – Ron Dyens, BFILM (SK) – Peter Badač
Strih: Evženie Brabcová
Zvuk: Jan Čeněk
Hudba: Evgueni Galperine, Sacha Galperine

MICHAELA PAVLÁTOVÁ

Michaela je absolventka ateliéru animácie na VŠUP v Prahe. Pôsobí ako režisérka, výtvarníčka, animátorka. Za svoje filmy dostala množstvo cien vrátane nominácie na Oscara, Zlatého medveďa v Berlíne alebo hlavnú cenu festivalu v Annecy. V súčasnosti pôsobí ako vedúca katedry animácie na FAMU v Prahe.

Filmografia:

Etuda z alba (krátky animovaný film, 1987)
Křížovka 
(krátky animovaný film, 1989)
Řeči, řeči, řeči
(krátky animovaný film, 1991)
Uncles and aunts 
(krátky animovaný film, 1992)
Repete
(krátky animovaný film, 1995)
This could be me 
(animovaný dokument, 1995)
Až navěky (animovaný dokument, 1998)
O babiččce 
(animovaný dokument, 2000)
Graveyard (animovaný seriál 2001)
Taily Tales
 (krátky animovaný film, 2002)
Nevěrné hry (celovečerný hraný film, 2003)
Dopisy z Česka (krátky animovaný film, 2005)
Laila
 (krátky animovaný film, 2005)
Karneval zvířat (krátky animovaný film, 2006)
Děti noci (celovečerný hraný film, 2008)
Cirkus Kaktus 
(krátky animovaný film, 2010)
Telefono (krátky animovaný film, 2010)
Tramvaj (krátky animovaný film, 2012)
Mario a kouzelník (krátky animovaný film, 2014)

GALÉRIA

KONTAKTY

negativ2_lineart

Producent
Negativ – Petr Oukropec
petr(at)negativ.cz

BFILM_cmyk_priesvitne

Koproducent
BFILM – Peter Badač
peter(at)bfilm.sk

totemfilm

Festivaly a predaj
Totem Films
hello(at)totem-films.com